onsdag, januari 31, 2007

95

Har gått och undrat vad reklamen har varit för på alla reklampelare och Metro. "95" säger mig inte så mycket liksom. Av en slump kom jag in på Sandras blogga (min systers kompis) . Och där hade hon postat en reklambanner från SJ där det var reklam för resa mellan Stockholm och Göteborg. Och gissa hur mycket det kostar att åka? Jo, om inte från 95 kronor från 1 april och 16 juni. Så härmed förklarar jag mysteriet löst.

måndag, januari 29, 2007

Nytt projekt

Till nästa vecka körrep ska jag ha lärt mig: wa p ts kong ko chi ki ba ra ts ko kong chi ki.. och än en gång är det sextondelar som gäller, denna gången i 4 takter och så ska jag lära mig säga "nalle!" på rätt plats och inte högt så jag inte skriker nalle när vi ska ha framträde.
Förutom det ska jag ha skrivit en labbrapport till på torsdag, inlämningsuppgift till måndag och läsa en massa så jag är redo inför nästa veckas deltenta. I helgen ska man iväg med spexet till destination okänd och då blir det inte mycket gjort.. inte i skolväg iaf :D

torsdag, januari 25, 2007

Det var en gång

Med risk för att låta som värsta nörden måste jag berätta att chattfunktionen nu har kommit igång på Gemensam.se. Det fick mig att tänka på den goda tiden då NA-chatten fortfarande fanns. Vi var ett trevligt litet gäng, eller vi var ett ganska stort gäng faktiskt. Där spenderades många timmar och det blev ett par fester..i Örebro. Fast jag bara var med på en så var det kul nog. Det är synd att det lades ner. Man har ju lite kontakt fortfarande men det är inget att hänga i granen precis. Hur hamnade två mesar från Skåne i Örebro frågar ni. Ja, jag säger som jag brukar göra: "det är Jonas fel". Nu går det ju inte att jämföra NA med Gemensam, då funktionen är ganska ny och vi var tre-fyra stycken som var aktiva på chatten igår. Dessutom så laggade den ganska fett igår. Men det fick mig ändå att tänka på hur det var förr. Det kanske inte är så bra nu men en dag blir det kanske det.

onsdag, januari 24, 2007

36 Recept

Jag är inte särskilt bra på kedjebrev. Visst jag kan ta emot dem men kedjan brukar slutar vid mig. Jo, jag vet att det innebär att jag inte kommer träffa min prins på alla hjärtans dag, jag kommer ha otur i resten av mitt liv, och att jag inte är världens bästa vän. Och inte bara kedjebrev utan alla tävlingar som alla orkar ställa upp i, vinn en resa till fantastiska Egypten/London/Kina. Vinn en ny mobil/ipod/bil. Hur stor är chansen att just jag skulle vinna egentligen? Jag har redan funnit min prins och jag vill gärna tro att jag är en bra vän. Ett tag köpte jag triss lotter men då det inte gav mig den här miljonen som jag ville ha utan bara grävde ett stort hål i min plånbok la jag av. Mobil och bil har jag. Visst jag är väldigt prylgalen, men jag har lugnat mig det senaste året. Dels för att jag inte har råd plus att jag har kommit fram till att jag inte behöver alla dessa prylar som är så vackra att se på. Det går lika bra att nån annan köper dem bara jag får leka med dem en liten stund så är jag nöjd. Jag är inte nån särskilt tursam person helt enkelt så varför fresta lyckan, den kan komma till nytta vid ett bättre tillfälle.

Nu i veckan fick jag ett av Lotti. Det var ett ganska nyttigt faktiskt. Jag har fått många nyttiga från Lotti. Det har bland annat varit tips om hur man ska agera när man får en hjärtattack, eller hur man känner igen när någon annan får en. Det senaste var just om att dela med sig av olika matrecept. Alla behöver variera sig lite med nya recept ibland. Så här satt jag och fundera på vilket jag skulle skicka till tjejen som stod överst på listan. Och till sist bestämde jag mig för att skicka ett recept på en kycklinggryta. Och sen så kommer det svåra vem ska man skicka vidare kedjan på. Det ska vara personer som brukar laga mat och någon som förhoppningsvis inte bryter kedjan. Jag satt länge och fundera. Tror det blev bra till slut iaf.
Och själv har jag lyckats få 4 recept tillbaka, men det är bara Marcus kompisar som har nappat än så länge verkar det som. Det är en bit kvar till 36 men jag hoppas jag får många fler ^^

tisdag, januari 23, 2007

Nytt år, ny termin och nya mål

Igår var det årets första körträning. Det var inte så många där men det var riktigt kul faktiskt. Igår återvände två gamla medlemmar från utlandet som gjorde det lite extra kul. Man blir bara så glad av att få sjunga och träffa folket igen. Jag kan inte säga att folket i kören är såna som jag umgås med privat. Men det kan ju vara trevliga ändå. Och anledningen till att det inte blivit att jag umgåtts med dem privat...ja, jag har ingen. Mer än att de kanske inte vill umgås med mig O.O

Nytt år och nya mål. Styrelsen har hittat eventuella sjungningar som kan bli aktuella. Och det verkar bli bra. Och en efterfrågan om ett gäst framträdande på Pearl of the Sounds vårkonsert har vi fått. Vilket kan bli spännande. Och sen så var det tal om nån körresa också nån gång i vår. Plus att vi ska få Stämpus-tröjor och många många fler medlemmar hoppas jag. The more the merrier :)

Ny repertoar eller nån nygammal, vilket bland annat innebär att jag ska lära mig att sjunga ba-ra-shi-ka i 12 takter, där varje takt innehåller 4 sådana (4/4 takt och sextondelar) dvs det blir 48 ba-ra-shi-kas i rad, 48 sextondelstakter och på samma ton medan en Andreas fnittrar åt mig för att jag ser dum ut när jag försöker hålla takten genom att nicka med huvudet. Det är tur att jag inte är ensam så man slipper se dum ut själv eller dö av syrebrist. Fast det är kanske bara jag som ser dum O.o

måndag, januari 22, 2007

Vissa kan konsten att trampa i klaveret

Ibland förvånas jag av hur dumma saker man kan klämma ur sig. När man sitter där och tänker låter det säkert jättebra, men sen så snabbt orden kommer över läpparna så är det inte alls bra. Och för vissa händer detta ganska ofta har jag märkt. Är det fel på personen som säger det, eller är det fel på personen som hör det och tolkar det fel? Hur som helst så blir det lätt missförstånd. Och vem är det då som kommer i kläm? Jo, den tredje parten.. JAG! Ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta.
När det gäller paret Miller så är det oftast skratt eller jag drar på läpparna iaf. Herr Miller kan klämma ur sig rätt dumma saker ibland och fru Miller är lättretad. Som tur är det oftast bara trams så det slutar bra ganska snart igen. Det är sådana gräl som jag kan tycka är lite onödiga. Visst det händer självklart alla ibland. Jag menar hur många sådana gräl har jag inte haft med Jonas. Men när det gäller det paret så slår de alla rekord jag lovar, de är bara för söta.

Så till herr Miller säger jag som så:
Tänk en extra gång ibland innan du ska öppna munnen, särskilt när det gäller sex.

Och till fru Miller:
Ta det herr Miller säger med en nypa salt. Han menar ju inget illa ;)

torsdag, januari 18, 2007

Orolig

Detta är stranden hemma hos Jonas föräldrar. På denna fina underbara sandstrand brukar vi ligga och sola på sommaren. Stranden är inte lika bred som den har varit men den finns där och det är den bästa strand som finns. Här inte allt för mycket folk, man får ligga ifred, inga maneter i vattnet (detta är på östkusten) och inga stora stenar varken i vatten eller på strand! Ja, jag är kanske lite kinkig men har man badat här så vill man inte bada någon annanstans (nästan). Och dessutom så är detta nära hem så det kostar inte så mycket som att åka till Mallorca, eller vart man nu brukar åka. Jag har inte åkt utomlands för att ligga på en strand, det finns bra saker med att åka utomlands med det är inte det jag säger. Men detta är min strand och borta bra men hemma är ändå alltid bäst.


Detta är samma strand precis innan jul, dvs innan stormen Per. Var är stranden?!?
Finns de något strand kvar när vi åker dit nästa gång?

onsdag, januari 17, 2007

En onsdag i Helsingborg

Jag må ha varit ensam när jag skrev mekaniktentan men... jag klarade den iaf!

Nya kurser och nya tag. Hej och hå!

fredag, januari 12, 2007

En onsdag i Lund

Inte för att vara sån.. men häromdan så var jag och skrev en omtenta. Ok, det var väl inte så konstigt. Jag är ju känd för att ha några tentor efter mig. Jag kom dit och jag satte mig på en av platserna som var reserverad för de som skulle skriva teknisk mekanik.

Klockan blev 8.00.

Och det visade sig att jag var den enda som skulle skriva den. 30 platser och EN var upptagen. Man kan ju se det positivt med att det kommer antagligen gå snabbt att rätta min tenta. Det var jag och min tentavakt. Som tur var så var det fler som skulle skriva andra tentor i salen så jag var inte helt ensam. Men hur lyckad kan man känna sig när man är den enda som skriver en tenta?

söndag, januari 07, 2007

Lite annorlunda video

Danskarna är inte så dumma ibland. Jag är lite udda. Jag förstår inte ett ord danska. En gång när jag var i Helsingör så pratade jag kanto med gubben i China Box istället för danska för jag redde inte ut det. Men musik, det funka bra på danska särskilt när jag har en pojkvän som översätter åt mig :D. För nåt år sen så upptäckte jag Johnny Deluxe..skitbra grupp. Nu var det denna lite annorlunda video av KNA Connected som catch my eye.

fredag, januari 05, 2007

Älskling..nej, jag menar Vaaaadim, påfyllning tack!

Nyår är kul när man sitter inomhus med goa vänner och mat. Så började kvällen. Vi var hemma hos T&T. Första gången för mig. Det var himlans fint där. Önskar att jag också bodde i en trea. Hade underlättat en hel del och hade fått ännu mer plats att sprida ut mina grejer på förstås :) Det serverades god mat och dricka. Och efterrätten var en megahit. ÄLSKAR efterrätt!

Gänget - Eva (som var bakom kameran)

Huvudrätten som jag var lite skeptisk mot i början men som visade sig vara riktigt gott faktiskt. Till denna laxring serverades potatis, grönsaker och en kall sås. Och jag pillade förstås bort ärtorna O.o

T&T

Andreas som satt till vänster om mig.

Vaaaadim och potatis.

Susanne, efterrättsmakare.

Hey baby ;)



Carro aka. Jesus

Efterrätt.. mums!

ME! Satt helt lugn och såg söt ut och helt plötsligt...

blev man attackerad av en Andreas!

Nån som önskar sig en Eva dolli julklapp?


Det var lite svårt att ta kort på fyrverkerierna. Särskilt om man nu håller för öronen. Då jag var för upptagen med att hålla för öronen så tog Jonas en massa kort. Fast man blir lite snurrig efter ett tag. Vart ska man nu rikta nånstans? Jag känner för allt hundar landet. Varför ska man smälla med en massa jobbiga smällare för. Man får ju bara ont i öronen. 12 slaget är ok om man har öronproppar.

Mycket bättre inomhus där alla ljud dämpas av tjocka tegelväggar och sprit.

Klockan var ganska sent när detta kort togs så det är helt naturligt att man känner sig lite hängig :)

GOTT NYTT!