tisdag, maj 29, 2007

Vilket åskväder

Inatt väcktes jag av värsta åskan. Det var inte små knallar vi pratar om utan riktigt stora. Tala om plötsliga ljud. Kröp tätt intill min älskling. Stora regndropparna smattrade mot fönsterna. Det är tur att man inte ligger ensam i sängen när det är oväder ute.

Sen så väcktes man av ett annat oväder. Det är tydligen för mycket att begära ett lugnt liv.
Jag har ofta funderat över min skeptiska natur och min oförmåga att lita på människor. Men imorse blev den bilden ganska klar för mig. När man minst anar det så får man ett hugg i ryggen av sina nära och kära. Ord som svider mer än salt i sår. Anklagelser som vänder ens värld upp och ner. Jag har ett motto, alla förtjänar en ärlig chans tills motsatsen bevisad. Men vissa människor förtjänar det tydligen inte. Ett annat motto som jag försöker leva efter är den gyllene regeln. Det finns många bud på detta kärleksbud, men i grund och botten följer samma röda tråd. Den som uttrycker det bäst i denna utläggning är ändå Sikhismens:

"Döm andra så som du dömer dig själv"

Tydligen ska ett nytt oväder dra över Skåne inatt. Mitt oväder lär inte blåsa iväg så lätt.

Radix omnium malorum est cupiditas?

måndag, maj 28, 2007

Fest fest fest

Jonas brukar säga:
"Eva, ta det nu lugnt ikväll."

Och jag tänker:
"Är det fest så är det fest!"

Min bror säger:
"Eva, festerna du är på är inte roliga."

Jag förstår Jonas när han säger så. Jag menar jag är inte "liten" längre. Jag vet att man kan festa utan att supa huvudet av sig. Sen att man rycks med och kanske får i sig lite mer än vad man hade tänkt sig, det händer. Det är inget kul att plocka ihop mig på natten eller dagen efter det vet jag. Men jag kan faktiskt festa lagom också.
Jag förstår när lillebror säger att han inte tycker att det är roligt att vara med på festerna jag är på. Ett, jag är gammal enligt honom. Två, han känner ingen. Tre, han är lite för tuff för att kunna slappna av. Därför försöker jag inte tvinga min bror, eller någon annan heller för den delen, på en massa konstiga fester när han/de inte vill och jag försöker verkligen att inte dricka så mycket att jag inte kan gå hem själv. Men ibland behöver man det också. Slappna av, träffa nya människor och bara låta bli att vara så himlans duktig jämt och ständigt.

Här kommer lite bilder från köravslutningen i fredags. Som var supertrevlig med grillning och skönsång.

Malmö Here I Come

Så nu var det klappat och klart. Gissa om att mitt hjärta klappa innan jag fick tag på the boss.
Nu slipper ni mitt klagande över mitt uttömmande konto. Dessutom slipper ni se mig på mina bara knän när jag ber om lite kärlek för att jag känner mig ensam. Ni som känner mig vet att det alltid kommer att finnas stunder då jag känner mig ensam men det kanske blir färre denna sommar :D

torsdag, maj 24, 2007

Jag, i ett nötskal

Jag har blivit erbjuden sommarjobb!

Men mitt lilla pucko till Eva sa att hon behövde lite betänketid. Han förstod mig och gav mig tid tills på måndag. Och visst det behövde jag för ett annat ställe erbjöd mig guld och gröna skogar. Så sen jag kom hem i tisdes efter lite vilsekörande och hela dagen igår har jag funderat så det har knakat.

Det andra stället erbjuder mig guld och gröna skogar. Det första stället är nog bäst för mig. Jag kommer att behöva köra varje dag. Men vad ska jag med en bil till om jag inte ska köra den? Och de här extra tusen lapparna jag får på det första stället kommer att gå till bensin. Pengafrågan kommer mer eller mindre att gå jämt ut.
På det första stället kommer jag att få pyssla med något nytt, och med tanke på det andra ställets hemlighetsmakeri så kommer jag inte att komma åt de avdelningarna jag vill ändå. Inte för att jag har jobbat så mycket på labb innan. Men på det andra stället kommer det innebära att göra mitt förra ex-jobb en gång till hela sommaren. Inte för att det inte var kul, man lär sig alltid något nytt. Man är aldrig fullärd. Särskilt inte nu när jag inte ens är klar med min utbildning. Men det känns som jag har sett det en gång innan och jag skulle vilja testa på något nytt. Och det är väl det studietiden är till för. Att utforska nya områden. *låter som jag försöker intala mig själv att jag valt rätt fortfarande*
Och dessutom avdelningarna jag pratar om är utvecklingssektionerna. Och det kommer jag inte åt på det första stället heller. Jag kan tänka mig att jobba på båda ställena det är inte det. Men vad vill jag göra i sommar?

Så kommer ex-jobbsfrågan. Visst på det andra stället hade den frågan varit löst. Men hade det varit godkänt då det inte ligger inom min inriktning. Så det är lite så där. Tänk om jag tar sommarjobbet men sen att jag inte kan göra ex-jobbet där. De kommer ju att bli jättesura. Så som de gnällde om att tid är pengar och allt. Visst tid är pengar det förstår jag med!
Och ex-jobb löser sig alltid, eller hur? Om inte på ett företag så kan man alltid hoppas att det finns något på institutionen, eller hur? Så igår kväll bestämde jag mig.

Men.. det finns alltid ett men!

"My" boss är på minismester med familjen. Så jag kan inte ringa förrän på måndag. Det är väl inte så mycket med det tänker ni. Det är ju lugnt nu. Du har bestämt dig och det är lugnt. Saken är den att inatt så drömde jag att han hade gett jobbet till någon annan. Så det slutar med att jag går ännu en sommar som arbetslös. Och nu har jag megaångest. Har inte kunnat sova ordentligt och det blir nog inte bättre förrän jag får tag på honom på måndagmorgon.

måndag, maj 21, 2007

Lillebror är stor

Min bror har nu varit här i några dagar. Inte för att han har umgåtts så mycket med mig. Han och Jonas har mest suttit och spelat en massa spel men han har varit här. Och det känns bra. På något sätt så har jag väl saknat den lille råttan. Visst jag åker hem ibland men då är han oftast ute och ränner med sina polare. Och som ni kanske redan har hört så är det en ganska stressig miljö hemma hos mina föräldrar. Jag kan inte riktigt slappna av. Det känns bra att ha lillebror här. Han är den här bekymmerlösa typen som bara glider runt. Påminner mig om någon ^^
Vi har handlat kostym till honom och han är ganska snygg. Det är tur att han inte är nån regelbunden gäst på min blogg för annars hade jag inte kunnat säga att han är snygg. Jag måste erkänna att det inte finns många snygga asiatiska killar, men min bror är inte alls så dum. Sen att vi inte blir så bra på bild är en annan femma. Det är ett släktdrag. Ja ja, nog om min bror. Nu ska sätta mig i solen och njuta lite :)

lördag, maj 19, 2007

Spexnyår

Spexåret är nu slut och ett nytt är på intåg. Nu med mig i styrelsen som kassör :)
Igår var en bra dag. Första gången på länge trivdes jag med mig själv. Ja, om man bortser från de stunder då jag bara snackade en massa sörja och plågade Maina med mitt tjat :D










My past, my present and my future?

Jag är ursäkternas och undanflykternas mästarinna.
Jag förväntar mig ingenting.
Kom inte och lova saker du inte kommer att hålla.
Säg inget du inte menar.
Orden värmer för stunden men mitt hjärta är skört.
Jag måste reda ut mitt gökbo till tankar.
Det är mörkt och tungt.

tisdag, maj 15, 2007

Nu får det vara nog

Min egna privata berg och dalbana. Det har gått väldigt fort i kurvorna. Det har inte alltid varit så lätt att hänga med men jag har desperat försökt hänga kvar för att inte trilla av i farten. Åkturen började för ett år sen, men nu får det vara nog.

Det är dumt att tro att man kan gräva ner sig i arbete och glömma alla bekymmer. Jag har förskökt så många gånger men ingen lycka. Sommaren var en jobbig period. Jag såg ofta ut som jag hade sålt smöret och tappat pengarna. Jag borde ha förstått när till och med mannen i knalleståndet sa till mig att inte se så ledsen ut. Hösten kom och jag täntke att jag behövde lite nya projekt att engagera mig i och träffa nya människor. Jag gick med i spexet. Och jag måste säga att jag lyckades lura mig själv ganska bra och allt gick ganska smärtfritt ett tag. Julen kom och jag var nästan mig själv igen. Sen kom januari med ett sms och mitt liv vändes återigen upp och ner. Nu är det maj igen och jag sitter fortfarande här på kanten vilsen och bortkommen.

Jag var på en konfirmation i helgen. Det var då jag såg henne. Denna person som till sitt yttersta försöker ge ett sken av allt är OK. Jag kunde nästan se hennes tankar och ledsna jag vandra där bakom denna starka fasad som byggts upp av illusionernas vackra konst. Jag må ha haft mina toppar och dalar men denna kvinnan har verkligen fått utstå en hel del under åren. Det är som ödet hade slängt sin mörka skugga över denna kvinnas närvaro. Jag har känt henne i 7 år nu. Sett henne le med hela sitt hjärta ett par gånger. Det sägs att denna kvinnan har varit en av de mest harmoniskaste människa som finns, alltid positiv och glad. Jag vill inte bli som hon. Jag vill inte brytas ner. Sakta men säkert ska jag börja nysta upp det hela.
Jag ber alla människor i min närhet att ha lite överseende med att jag kan bli lite knäpp. Jag känner mig ganska knäpp. Jag har tappat kontrollen. Jag vill också be alla människor som har hamnat mitt i min smet eller varit tvungna att stå ut med mina ryck om ursäkt. Jag ska skärpa mig, jag lovar.

måndag, maj 14, 2007

Den gamla hederliga listan

UTSEENDE
[X] Jag är kortare än 160 cm
[X] Ibland tycker jag att jag är ful
[ ] Jag blir lätt brun
[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg
[ ] Jag har en tatuering
[X] jag är osäker över mitt utseende (ibland så..)
[X] Jag har haft/har tandställning
[X] Jag har glasögon/linser
[ ] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis
[X] helt okänd person har sagt att jag är söt
[ ] Jag har mer än två piercingar (öronen)
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen
[ ] Jag har fräknar (sällsynta, syns vid mkt sol)

FAMILJ
[X] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[X] Jag har rymt hemifrån
[X] Jag har blivit utslängd hemifrån
[X] Mina biologiska föräldrar är ihop
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal
[?] Jag vill ha barn nån dag
[ ] Jag har barn
[ ] Jag har mist ett barn

SKOLA/JOBB
[X] Jag studerar
[ ] Jag jobbar
[ ] Jag har somnat i skolan/jobbet
[X] Jag gör nästan alltid mina läxor
[X] Jag har missat mer än en vecka av skolan
[ ] Jag underkändes i (eller avbröt) mer än en kurs i fjol
[X] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats
[ ] Jag har fått sparken, uppsagd pga omorganisation-sist in först ut, inte har jag misskött mig inte.

HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom
[ ] Jag har fått stygn från ett öppet sår
[ ] Jag har brutit ett ben
[ ] Mina tonciller har tagits bort.
[X] Jag har suttit hos läkaren med en vän
[X] Mina visdomständer har tagits bort
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation
[X] Jag har haft vattkoppor.
[X] Jag har haft/har astma.

EFARENHETER
[ ] Jag har tappat bort mig i min hemstad
[X] Jag har sett en fallande stjärna
[X] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna
[ ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas
[X] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss
[X] Jag har sparkat en kille mellan benen
[ ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan
[ ] Jag har gått "skinny dipping"
[X] Jag har lekt sanning eller konsekvens
[ ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme
[ ] Jag har krockat i en bil
[X] Jag har medverkat i ett skådespel
[X] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet
[X] Jag har fångat en snöflinga på min tunga
[ ] Jag har suttit på ett tak på natten
[X] Jag har aprillat någon
[X] Jag har åkt taxi
[X] Jag har ätit sushi
[ ] Jag har åkt snowboard

FÖRHÅLLANDEN
[ ] Jag är singel
[X] Jag är i ett förhållande
[X] Jag är förlovad
[ ] Jag är gift
[X] Jag har varit på en blind date
[ ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar
[X] Jag saknar någon just nu
[X] Jag är rädd för att bli övergiven
[X] Jag har varit otrogen i ett förhållande
[ ] Jag har skiljt mig
[X] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig
[ ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit
[X] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit
[X] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande

SEXUALITET
[ ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön
[ ] Jag har varit förtjust i en lärare
[X] Jag har blivit kysst i regnet
[X] Jag har kramat en för mig helt okänd person
[ ] Jag har kysst en för mig helt okänd person

ÄRLIGHET
[X] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra
[X] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra
[X] Jag har smygit ut utan lov
[X] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar
[ ] Jag har en hemlighet som ingen vet
[X] Jag har fuskat i ett spel
[ ] Jag har struntat i ett prov
[X] Jag har fuskat på ett prov

DÅLIGA TIDER
[X] Jag har druckit alkohol
[X] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden
[ ] Jag kan inte svälja piller
[ ] Jag har blivit diagnoserad med depression
[ ] Jag tar mediciner mot depression
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi
[ ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det
[X] Jag har vaknat gråtande
[X] Jag har somnat gråtande

MATERIALISM
[ ] Jag äger mer än 5 rap CD
[X] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[ ] Jag äger många dyra designerväskor
[X] Jag äger något från H&M
[ ] Jag samlar på serietidningar

RANDOM
[X] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang
[X] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[X] Jag ser på nyheterna
[ ] Jag dödar inte insekter
[X] Jag svär ofta
[X] Jag sjunger i duschen
[ ] Jag är en morgonperson
[ ] Jag betalade för min rington
[X] Jag är petig med grammatik
[ ] Jag är en sportfanatiker
[X] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar
[X] Jag är bra på att baka Färdig ciabattablandning is da shit
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå
[X] Jag skulle ha pyjamas på mig till skolan
[ ] Jag vet hur man skjuter pilbåge
[X] Jag är kär i kärleken
[X] Jag skrattar åt mina egna skämt
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka
[X] Jag är bra på matematik
[X] Jag tror på spöken
[ ] Jag är online 24/7 på msn
[ ] Jag har inte lämnat in arbeten och ändå fått MVG på en kurs
[X] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet
[ ] Jag är väldigt kittlig
[ ] Jag älskar mörk choklad
[X] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel
[X] Jag är bra på att minnas ansikten
[ ] Jag är bra på att minnas namn
[ ] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv

söndag, maj 13, 2007

Ta ledigt från verkligheten

Jag flytt till fåglarnas, skogarnas, ängarnas, åkrarnas, havets,och raspfältens hem. Jag har omgetts av människor som inte kritiserar utan älskar mig för den jag är. Jag har rymt ifrån betongen för att höra mina tankar. Jag har rymt från stadstrafikens oväsen för att finna lugnet.

onsdag, maj 09, 2007

tisdag, maj 08, 2007

Visa leg på Systemet , släng dig i väggen!

Din ålder borde vara 39
enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse.


Sen att jag råkar vara 150 kort, kan åka på barnbiljett på bussen och att alla telefonförsäljare tror att jag är 9 och vill prata med mina föräldrar har inte med saken att göra :P

måndag, maj 07, 2007

Svartsjuka

Jag formar ordet med mina läppar, smakar lite lätt på det och låter det sakta smälta på tungan. Själva ordet har en väldigt negativ klang. Det är aldrig positivt att vara svartsjuk, det är inte attraktivt och det kan till och med ses som jobbigt. Jag har funderat lite, när tänker jag inte konstiga tankar. Men men nu ska jag inte komma ifrån ämnet.
Svartsjuka, vad grundar det sig på egentligen? Blir man inte svartsjuk för att man är rädd att förlora någon man älskar? Är det inte ett tecken på att man bryr sig om en annan person väldigt mycket? Är det så hemskt egentligen?

"Svartsjukan föds alltid samtidigt med kärleken,
men den dör inte alltid samtidigt med den"
-La Rochefoucauld

Det ligger i människans natur att vara svartsjuk och det finns många olika grader av svartsjuka. Som små blev vi svartsjuka på små syskonen för att de fick mer uppmärksamhet från föräldrarna eller för att bästisen fick julklappen som man själv ville ha.

Jag vill inte gärna erkänna att jag också kan bli svartsjuk ibland, men jag är ju inte mer än människa. Jag kan inte låta bli att grubbla över varför inte min syster känner att hon kan lita på mig men för vår kusin berättar hon allt. Jag blir svartsjuk när min bästis väljer att spendera tid med sin flickvän istället för mig. Jag blir svartsjuk när Jonas sitter på Second Life och pratar med andra flickor. Jag blir svartsjuk för att min granne alltid blir bjudna på roliga fester men inte jag.
Jag blir så där, som Jonas hade kallat det, löjligt svartsjuk över små saker, oftast utan någon grund och det går över på fem röda.

Sen vill jag lätt påstå att det är en tolkningsfråga också. Jag menar allt är relativt. Det som jag uppfattar som svartsjuka kanske ingen annan gör. För inte så längesen när en kompis skulle hem efter en fest så fällde jag väl nån dum kommentar, antar jag. Som alla vet kläcker jag ur mig ganska mycket dumt.. ganska ofta. Men han ringde mig sen och frågade om jag blev svartsjuk för att han fick sällskap på vägen hem. På skämt sa jag att det var väl klart jag blev. Men saken är den, jag var inte det eller så försöker jag kanske intala mig själv det. Eller så kanske han ville tro att det var så, jag vet inte. Hur mycket man än filosoferar så är inte känslor till för att förstå sig på, de bara finns där.

Hur svartsjuk är du?

Enligt testet skulle jag vara:

"Måttlig svartsjuka. Det verkar som om din svartsjuka kan väckas, men du går å andra sidan inte runt med en utpräglad rädsla för att förlora ditt hjärtas utvalda."

Och det låter väl ganska hälsosamt ändå, eller?

torsdag, maj 03, 2007

Vi kommer att dö samtidigt

Här sitter jag ensam. Jonas är ute och jagar efter ett begagnat PS2 i Tyringe. Har skrivit färdigt det jag ska till polymerprojektet och känner mig riktigt nöjd med mig själv. Men än så är det ingen vila. Jag har ju ett projekt till som jag ska skriva på.. och helst till på måndag! Nej, inte helst. Det ska vara klart till på måndag. När jag nu ska hinna med det vet jag inte.

"Det kommer att ordna sej
det gör det alltid
Jo det löser sej
så brukar det bli
det kommer fixa sej tillslut
det är inget tvivel om
fast nu känns skiten sur
och flera mil ifrån
det ordnar sej... "
-Timbuktu

Här kommer lite bilder från helgens bravader, avslutningssittning med spexet. Och till min fasa så var det toga-tema. Men det visade sig inte vara så farligt trots allt. Jag var inte den enda som slängde på mig ett lakan 10 minuter försent. Men planering är ju mitt andra namn..särskilt när det gäller fester*not* Annars är jag faktiskt inte så dålig på att planera.

(pricka en mage och du får se på fler bilder^^)

onsdag, maj 02, 2007

Eva, hur mår du?

Mitt svar blir..Jag vet inte. För tillfället känner jag mig helt tom. Ja, tom som i tom. Andreas frågade mig:

"Är det för att du inte har haft tid att känna efter?"

Malin hade en teori om att det kan vara för att man är för stressad. Att man har för mycket att tänka på och för mycket att göra att man varken vet in eller ut. Och de det ligger nog lite sanning i det. Det har varit intensivt i två veckor med spexet. Och nu när man är klar med det så ligger det en hel hög med skolarbete på bordet och väntar på en. Och inte nog med det. Det finns ju en massa annat kul runt omkring en som man vill vara med på. Man har en pojkvän som man har försummat lite och behöver lite uppmärksamhet. Men det är inte lätt, jag är så himlans lättirreterad just nu. Jag vill så mycket, men det blir bara pannkaka av alltihop.

Det är inte bra att stressa. Lite stress har oftast en positiv effekt, men nu kanske det har blivit för mycket. Det bästa för mig hade ju varit att bara stänga av. Koncentrera mig på en sak. Men jag kan inte. Jag är för rastlös. I lördags frågade Patrick mig:

"Saknar du spexet?"

Både ja och nej, eller jag vet inte. Jag saknar det för att det var kul, alla människor och allt. Men nej jag saknar det inte för jag har så mycket att göra ändå. Jag har inte tid att sakna spexet. På det sättet är det bara skönt att det är över. Men ångrar jag att jag gick med? Nej :) Jag kanske har fått världens fetaste blåmärken på knäna men det var värt det. Nu ska jag bara lugna ner mig.

Fråga hur jag mår igen om två veckor.

(klicka på knäna för att se fler bilder ^^)