måndag, juli 30, 2007

PS

Satsen som blev 99:ad ska användas vid framtida viskjusteringar så helt förstörd kan den ju inte blivit. Jag råkade bara viskjustera den lite för mycket.... typ.

"Iiieee mannen!"

Första dan på jobb utan D. Vi saknar henne redan!
D, om du läser det här så kan jag berätta att jag förstört en sats på 13 ton idag! Eller det tog mig en hel veckan.. men den blev 99:ad idag. Men samtidigt så frisläppte jag tre satser idag.. visserligen så var en av dem en snabbis men men...tre är ändå tre, eller hur?
Jag är inte rädd för ugnen längre (lagom till sista veckan :P) och gulleponken gör sina dagliga besök på labbet.

Eva har blivit 2 kilon lättare. Jag vet inte om det är för allt stress eller för att jag har stått på benen mer än vanligt. Jag förstår varför driftarna vann stegtävlingen för några år sen. Men det är värt besväret. Jag har ett kul jobb. Det har varit festival. Och jag har fått träffa min flicka från Malmö. Det är konstigt att man inte tar mer tid för sina vänner. Och malmö är trots allt inte så långt bort. Men det är inte lätt. Hon är upptagen. Och jag är upptagen. Fast.. ja det är en debatt man bara kommer fram till att man bara ska ta sig tid helt enkelt.
Årets festival har varit en blandning av mys i sol och regn om vartannat. Den gemensamma nämnaren är den underbara livemusiken som strömmar ur högtalarna på torgen och goa vänner. (Om man hade varit lite längre hade man kanske kunnat se något också, men man är ju inte välsignad med några långa ben precis.) Jag fick mina chips och min langos. Bättre än så kunde det inte bli.

söndag, juli 29, 2007

Hur ska man tolka detta?

Virgo: Expect a major change in one of your closest relationships. Don't fight it too much. Relationships are meant to evolve.

Tick tock

Vi, tjejer har en biologiska klocka som tickar iväg med åren. Men killar har ju inte det. Vad är det som driver dem till att gifta sig, stadga sig och skaffa ungar? Om vi nu ska spinna vidare på det här med giftermål och barn.

Jag har en kompis. Han har precis köpt lägenhet, han har skaffat sig ett jobb som han trivs med och nyligen har han även hittat en flicka han kan tänka sig vara seriös med. Det är väl inte så konstigt. Precis som jag ska väl han också bli vuxen en dag. Men jag hade ju aldrig tänkt mig att det skulle vara så snart.
Jag försöker spela oberörd. Det är ju inte så att jag har nån ensamrätt på honom precis. Jag är jätteglad för hans skull, tro inget annat. Men sånt känns ju alltid lite, även om han bara är en vän. Han har ju trots allt hittat nån han tycker bättre om än mig. Är jag inte så där löjligt svartsjuk nu igen? ^^

Men jag kan inte sluta tänka om det är av en ren slump att han träffat en flicka som han tänker spinna vidare på eller om han vaknade en morgon och sa till sig själv: "Nej, nu får det fan vara nog med mitt drivande."?
Ok, nu ska jag inte gå för långt. Han har ju bara träffat en tjej. Han har inte sagt att han ska gifta sig och skaffa en massa ungar än. Men om en kille, som inte har haft något seriöst på många år, säger: "här är en tjej som jag vill satsa på". Så är det stort, eller?

lördag, juli 28, 2007

Barn och giftermål

Det har varit en lång vecka. Systeryster är nu en gift kvinna. Mina föräldrar är barnvakt. Och syrran och mannen är på smekmånad.
Det är inte lätt att vara syster. Men men man får väl ta och ställa upp. Det är ju trots allt bara en gång i livet. Jag njöt inte mycket på bröllopet. Stressade mest tyckte jag. Men det blev nog bra trots allt. Jag hoppas att folket som var med hade skoj.
Man blev en erfarenhet rikare ändå. Och nästa gång så blir det bättre. Det är ju inte första och sista bröllopet man går på. Man börjar tydligen komma i den åldern då folk börjar stadga sig.

En sak med släktingar. De slutar aldrig undra när det är dags för en själv att gifta sig. De menar att jag blir ju inte yngre med åren. Och jag är ju snart 30! (Världen går under?) Och nu har till och med min yngre syster gått och gift sig före mig.

Jag säger som så. Visst jag vill gifta mig. Men inte just nu. Det passar inte.
Problemet är nog att jag har alltid förknippat giftermål med barn. Och jag har inte tid med barn just nu. Jag är för ego för det fortfarande. Visst, bara för att man får barn behöver det ju inte betyda att livet är över. Men hur man än vrider och vänder på det så stryps friheten. Jag vet att min biologiska klockar tickar iväg och jag vill inte vara 40 när jag får en liten. Men just nu passar det inte... men så småningom. En dag ska väl jag också bli vuxen :P

torsdag, juli 12, 2007

Veckans horoskop på facebook

Inte alls träffade.. bara mitt i prick!

Virgo: Stop worrying so much about a past relationship or friendship that ended badly. What's done is done, and it's time to move on in a healthy way.

Lite synd att det slutat som har gjorts bara...

Kärlek på jobbet

Ok, denna gången är jag oskyldig. Inte för att det brukar vara kärlek på jobbet mer än vanligt. Jag är nöjd med att få titta. Det är aldrig fel med lite ögongodis på jobb när man är stressad.

Jag kan se mig själv i henne.

Känslor i 130 km/h.

Man vet varken ut eller in. Ena dagen är det bra, och andra dagen känns det som hela världen ska gå under. Man vill vara nära. Man vill höra hans röst. Man vill veta vad han gör, vad han tänker på eller se en liten skymt av hans skugga. Man vill men samtidigt inte för man vill inte verka för.... desperat? Nej, det är inte ordet jag söker. Ordet jag söker är... beroende? efterhängsen? Hmm..

Hon säger att det hela bara är en kul grej. Men det har fällts för många tårar för att det ska vara en kul grej. Det har varit för många tankar om huruvida han bara undviker en eller om han verkligen har mycket att stå i på jobb. Då tänker man att det kanske kan ha gått lite väl snabbt. Man kanske borde stanna upp och tänka efter. Dra i handbromsen och känna efter. Samtidigt, varför ska man vara så cool jämt? Man måste väl få släppa loss och bara låta känslorna flöda?
Men om hon är ett dugg som jag, kommer det hela inte att sluta med ett leende på läpparna. Känslan av att ha sprungit rätt in i en vägg kommer att infinna sig. Men det är bara att tacka och buga för sig. Acceptera och vandra vidare.

onsdag, juli 11, 2007

Möhippa

Bröllopet börjar närma sig med stormsteg. Jag har varit allmänt stressad. Jobb och planering. Börjar kännas som det är mitt eget bröllop jag planerar. Men samtidigt.. inte. Jag får väl skylla mig själv antar jag. Man är ju lite av en kontrollfreak. Jag blir helt nervös när jag inte planerar, när jag inte vet att allt är under kontroll. Jag försöker lära mig att vara lite mer spontan. Man kan ju inte planera allt. Det händer alltid oförutsägbara saker.... typ.

Möhippan är iaf avklarad. Det var nervöst. Vädret var kanske inte det bästa men vi överlevde. Jag gjorde så gott jag kunde och jag hoppas verkligen att alla som dök upp hade skoj. Det mesta gick väl som planerat. Min första möhippa. Dessutom den första man planerat och dragit i alla trådarna. Tyckte det var ganska bra gjort av mig för att vara första gången. Det var lite synd att syrran inte mådde så bra. Men jag tror att hon tyckte det var ganska skoj ändå. Och äntligen fick vi användning av morgonrocken hon sydde till mig i 9:an som inte sitter bra nånstans! ^^

söndag, juli 08, 2007

Nu är sommaren här på riktigt

Det är en regnig sommar med en massa översvämningar på åkrar, vägar och källare.
Inte nog med att det är vägarbete på väg till jobb utan delar av vägen stängs av på grund av översvämningar och stora hål, och det blir köer till en förbannelse. Mer än vanligt. Häromdan så tog det mig 3 timmar att ta mig till jobb. Och inte nog med det, så kom min kollega in en kvart efter mig fast hon körde nästan en hel timme senare för att hon hade försovit sig. Hon valde verkligen rätt dag att försova sig på.

Men men nog med gnäll. Nu är sommaren här. Det är ingen sommar utan marknader. Först ut i år precis som alla år är Hörby. Vi hade tur med vädret tro det eller ej. Solen lyste med sin frånvaro men det var inget regn åtminstone. Det har regnat alla andra dagar men just denna dag så var det uppehåll. Man kan inte vara allt för kräsen. Det fyndades spel och strumpor. Det var ett bra tag jag köpte strumpor. Och när man är på jobb och stortån försöker rymma så är det nog dags för nya strumpor. Jag kan handla strumpor i en vanlig butik, men det är inte samma sak. Ja, jag vet att jag är konstig :P

Det blir nog inte lika många marknader i sommar. Och det blir inte nån årliga utflykt till Stenshuvud. Systeryster har valt att gifta sig just i den veckan då allt händer, bland annat Kiviksmarknad. Nu kanske ni tycker att jag är lite oflexibel och inte kan fixa båda. Men det är ganska svårt att vara på två ställen samtidigt. Det har inte gått de andra gångerna jag har försökt, så varför inte bespara sig den energin för att gå och bowla istället.