torsdag, december 25, 2008

Rosa Drömmar

Inför varje jul så brukar jag och Jonas göra världens tokigaste sak... och det är att åka till Gekås! Så nära jul som möjligt. För tro det eller ej under de närmaste dagarna innan jul så är det faktiskt inte så mycket folk där för alla är hemma och pysslar och stressar inför julen. Det är bara jag och Jonas som alltid är sena med alla klapparna. Man går rätt in och rätt ut från kassorna.. efter man har betalat förstås :P Och iår lyckades vi lura med oss Bengtsson också... hehe. Även om Netonnet nu för tiden har en butik i Malmö så kan man ju bara inte åka till Ullared utan att gå in på Netonnet och det var då jag hittade den här underbara varelsen....


Hello Kitty i en radiostyrdbil!


tisdag, december 23, 2008

Bara någon timme till julafton

Här sitter jag hos mamma och pappa, snorig, tjockt huvud och håret överallt. Känner mig lite slö. Har precis tagit en Ipren och funderar starkt på sängen. Jonas säger att det kan bero på miljöbytet. Kanske är det så. Kanske är det jag som varvar ner och tillåter mig själv att bli sjuk. Kanske är det chefen som har gett mig en julklapp innan jag sluta. Och så säger min lillalillasyster de fina orden:

"Du ser ut som en man bakifrån...
du ser ut som en tjock tomte med svart hår".

Tack, nu känns det mycket bättre.

Dan före dan

Och jag är bara två klappar ifrån mitt mål. Woho! GOD JUL, mina vänner. Ha en trevlig och mysig jul tillsammans med släkt, vänner och kära. Så ses vi när igen efter Kalle Anka och när jag är 5 kilo tyngre! Och så till sist men inte minst, min favvojullåt... iår med Judy Garland.

fredag, december 19, 2008

har man sett malmö. har man sett världen.

Här sitter jag i den mest otekniska familjens hem. Ska man imponerad över att de ens har en dator? ;) (har jag blivit lite färgad av Jonas.. näää.. tror inte det va :D)

Här gäller det djungels lag. Inte hemma hos S, men på Malmös gator. Och då pratar jag inte om det här tjafset som händer på det ökända Rosengård utan om att köra i Malmö city. Det finns nog ingen annan stad jag hatar att köra i som i Malmö. Jag tycker till och med att det är lättare att köra i Göteborg. Kan bero på att jag har tillbringa j-vligt mycket tid där. Inte för att jag har haft mitt körkort särksilt länge (bara i så där 7 år. Nej, jag är inte gammal.) och inte för att vi är vana vid bilar i min familj för jag är den enda som har körkort. Och jag ska tala om att vara oteknisk. Men att inneha ett körkort innebär ju inte att man är teknisk för det. Ah, känner att jag har snurrat in mig lite nu.

Ikväll är det utgång... i MALMÖ. Det lär ju bli ett äventyr. Sist var vi på Slagt och då fick hela asiatiska maffian på mig. Ikväll vill jag helst undvika allt som har med maffia att göra överhuvudtaget. Då blir jag nöjd :)

Nånting man ska vara imponerad över däremot är den tid det tar för S att göra sig redo. Ok, jag är inte känd som brukar sminka mig särskilt mycket. Men på den tiden hon sminkar sig, har jag lyckats sminka mig, klä på mig och bäddat sängen. Men samtidigt så blir hon ju söt. Jag blir ju bara jag :P

Nej, nu ska jag sluta vara asocial. See you later mates. Nu ska jag supa hjärnan av mig för nu är jag arbetslös och lär ju inte behöva använda min hjärna igen eller hur?! :D

tisdag, december 16, 2008

En skakig morgon

Det var relativt tidigt på morgonen, det beror ju på vem man jämför med så klart. Jag trodde inte det var möjligt i Sverige, men helt plötsligt så börja det skaka under fötterna och det kändes som badrumsskåpet skulle trilla ner på mig. Ok, så hemskt var det inte att badrumsskåpet skulle trilla över mig (tycker jag har rätt att överdriva lite. Det var ju trots allt min 1:a jordbävning!!!!) Först så trodde jag att jag bara inbillade mig. Jag är ju en väldigt morgontrött människa trots allt. Satte på radion för det var strax innan 6.30 nyheterna detta hände. Men de sa inget på radion. Då måste det ju varit jag som inbillat mig. Dessutom så låg Jonas i sängen helt lugn och kände ingenting. Nä, det måste vara jag som har inbillat mig.

Strax utanför porten så träffade jag på en tjej från granntrappen och hon frågade om jag hade känt att hela huset hade skakat. Hmm.. jo men jag trodde jag bara hade inbillat mig. Men om hon nu också hade känt det. Då kan jag ju inte ha inbillat mig. När jag satt i bilen sen så skickade Jonas ett sms till mig och bad mig sätta på radion där hade de sagt att de hade uppmätt en jordbävning i södra Sverige, 4,7 på Richterskala. Det var inte som jag hade inbillat mig. Jag hade precis upplevt min första jordbävning.

fredag, december 05, 2008

Skaka hand

Idag ska man till Universitetshusets aula och mottaga sitt diplom och skaka hand med rektorn när mamma och pappa sitter i publiken. Önska mig lycka till och att jag inte snubblar på vägen upp :)

torsdag, december 04, 2008

Känns konstigt

Ibland känns det som man befinner sig i ingenmansland. Man vet inte vad man ska känna. Om man ska känna lättnad eller sorg. Mamma ringde mig igår kväll på vägen hem från jobb och sa "Nu är det nog dags". Hon var på väg till sjukhuset tillsammans med min lillalillasyster. Pappa ringde mig när jag hade kommit hem och undra vad det var som händer "alla dina mostrar har ju samlat sig.. är det verkligen dags?". Jag vet inte. Om man ska lyssna på mina föräldrar så har han åkt ut och in från sjukhuset med jämna mellanrum den sista tiden. Och jag vet inte hur många gånger vi har trott att han skulle lämna oss men bestämt sig för att stanna kvar. Men igår sa sjusksystern att han låg i koma och svarade inte på några tester. Det var kanske dags.

Så länge jag har funnits har min morbror alltid haft problem. Det är hjärtat, det är andningen och så mycket mer som inte vi små får veta. Men han har ändå alltid varit där, även om vi inte stod varanda så nära. På helgerna när man vaknade så brukade han sitta i köket tillsammans med pappa och dricka kaffe, och tjabba en massa. Det har ifs varit mindre av den varan nu på sista tiden. Dels för att han har blivit sämre och dels för att jag inte bor hemma längre. Och jag tror det hände nånting mellan pappa och honom nån gång där när jag hade flyttat hemifrån. Men han har ju sett mig växa upp.

Inatt var det nog dags. Lillebror ringde mig strax efter midnatt.